Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äntligen erbjuder Volkswagen stillastående centrumkåpor

En centrumkåpa som inte rör på sig medan hjulet rullar, en sådan ”lyxig” detalj kan du nu få till din Volkswagen.

Rolls-Royce har haft så kallade ”self leveling center caps” i många år och det är framför allt det brittiska lyxbilsmärket man tänker på när man pratar om ”stillastående” centrumkåpor, det vill säga täckbrickor som inte bara döljer hjulnavet utan också håller sig i upprätt position för att logotypen ständigt ska vara korrekt exponerad.

Bentley är en annan brittisk lyxbilstillverkare som erbjuder den exklusiva detaljen till sina kunder. Även BMW gör det då köpare av nya 3-serie med 19-tumsfälgar kan få fälgarnas emblem att alltid stå rätt. Eftermarknadsvarianter till i princip alla bilmärken finns det dessutom gott om.

Nu har Volkswagen beslutat sig för att erbjuda sina kunder samma grej. Oavsett hur fort du kör är VW-loggan alltid läsbar för medtrafikanterna, för den som har köpt centrumkåporna får inte visuellt ta del av finessen, bara vetskapen om att de finns där.

Enligt Volkswagen passar de stillastående centrumkåporna alla bilar med standardkåpor 5G0601171XQI, det vill säga de flesta gamla och nya modeller förutom Up, Polo, Lupo, T-Cross, Touareg och Phateon.

Fyra centrumkåpor kostar dock en bra slant. Volkswagen i Storbritannien, som har gått ut med ett pressmeddelande, vill nämligen ha motsvarande 1 837 kronor. De vanliga standardkåporna kan man hitta i original för under 300 kronor.