April, april! Här är biltillverkarnas bästa skämt

Världens biltillverkare är inte kända för sin humor i första hand. Men den första april varje år tar pr-avdelningarna tillfället i akt att släppa loss och visa sin mänskliga sida. Här är sex av de mest fyndiga skämten i år.

Magnus Kvandal

1. BMW dDrive hundkorg

Varför ska spänningen med att känna vinden i pälsen på vägarna bara kunna kännas just ute på vägarna? BMW har i år skänkt en tanke år våra fyrfota vänner och skapat en högteknologisk hundkorg med design lånad från sin i-avdelning. Korgen har en Twin Power Turbo-fläkt som blåser en frisk bris rakt mot hundens ansikte, så att varje dag känns som en utflykt i bilen.

https://youtu.be/4RqkhD6va4M

2. McLaren Feather Wrap

McLaren säger sig vara pionjärer när det kommer till aerodynamik. Men det är en sak de säger sig ha missat fram till nu – luften, och varelserna som lever där. Snabbare och mer aerodynamiska än några andra varelser på jorden. Så med inspiration från fågelriket har McLaren nu skapat sin mest aerodynamiska 570 GT någonsin – täckt med 10 000 fjädrar i ren kolfiber.

https://youtu.be/sg4X9EdhCn8

3. Lexus Lane Valet

Här har Lexus en idé som vi önskade var verklighet. Hur snabb, innovativ och smart en bil än är hjälper det nämligen inte mot långsamma vänsterfilstrafikanter som blockerar vägen. Lexus lösning är en filbetjänt, som tar över körningen från den slumrande föraren framför och flyttar ekipaget till en mer passande fil. Allt sker med en knapptryckning i Lexusen bakom. Det här skulle vara en mycket mer effektiv lösning än den vanliga kombinationen av blinkande helljus och vulgärt kroppsspråk.

https://youtu.be/Tzqio8ig6Gk

4. Hyunday Click to Fly billeverans

Hyundais aprilskämt anspelar på en ytterst verklig trend där hela köpa bil-processen är på väg att flytta ut på nätet. Men här har de tagit de ett steg till. Med Click to Fly kan kunden köpa sin bil på Hyundais Click to Buy-sida, och få den levererad i en stor låda på under två timmar av ett gäng drönare. Enligt Hyundai drivs drönarna av deras egna vätgasdrivna bränsleceller. Den här idén är inte fullt så galen som den låter – både Amazon och UPS har redan börjat använda drönare för riktiga leveranser, om än för mindre objekt än hela bilar.

https://youtu.be/inLiQk9oYP0

5. Honda H-Swipe bil-dating

Hondas bidrag till årets aprilskämt är deras H-Swipe in-car dating-app, som ska hjälpa förare med kärlekstrubbel att hitta kärleken bakom ratten. Appen aktiveras när bilen är stillastående och använder en digital vindruta för att visa potentiella partners i närheten. Föraren kan sedan välja om hen är intresserad eller inte genom att dra vindrutetorkarna åt höger eller vänster.

6. Dacia Sundero

Inspirerade av att engelsmännen bara får 1 440 soltimmar per år har Dacia hittat en innovativ lösning på bristen av solljus i form av den nya modellen Sundero. Den är utrustad med UV-lysrör som gör varje säte i bilen till ett solarium. Det enda problemet är randen över kroppen som skapas av säkerhetsbältet.

https://youtu.be/noVdldT0x4I

Gilla på Facebook för fler videoklipp!