Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Är BTCC-föraren Gordon Shedden The Stig?

Är The Stigs verkliga identitet avslöjad igen? Är mannen under den vita hjälmen Gordon Shedden. Storbritannien bubblar av ryktet att den forne BTCC-mästaren Gordon Shedden är The Stig.

Skotska Dailyrecord.co.uk, nätupplagan av tidningarna Daily Record och Sunday Mail, rapporterar att The Stigs identitet är avslöjad ännu en gång. För fyra år sedan blev det en världsnyhet när Top Gears hemlige testförare avslöjades och att mannen under den vita hjälmen och raceoverallen var Ben Collins. Kanske står vi inför samma rykteskarusell nu när det rapporteras att Ben Collins efterträdare är Gordon Shedden.

 Skotten Gordon Shedden är kanske inte ett bekant namn för alla svenska racingfans men i Storbritannien blev han världskändis när han vann BTCC 2012, och därmed blev den tredje skotske föraren att göra det.

 Shedden kör för Honda Yuasa Racing Team och misstankar om att han är The Stig väcktes när han visade upp Honda Mean Mower – den snabba gräsklipparen som sedan kördes av The Stig i Top Gear. När Sunday Mail frågade om Shedden är The Stig svarade han kryptiskt ”Det är egentligen bara en människa i en vit kostym, det handlar mer om myten om The Stig än vem det är. Det är ungefär som att försöka ta reda på vem jultomten är, eller hur?”

 The Stigs verkliga identitet är oftast en väl bevarad hemlighet och det har blivit stora nyheter när han har avslöjat sig, vilket har hänt två gånger tidigare i historien. Den första The Stig bar en svart overall i 2002 och 2003 års Top Gear-säsonger. När The Stig avslöjades som Perry McCarthy försvann den svarte The Stig och ersattes av en vit version, som alltså senare visades sig vara Ben Collins.

 Myten om The Stig är ett populärt ämne i bilkretsar. Perry McCarthy har i intervjuer berättat hur han gjorde allt för att hålla sig anonym. Han tog på sig hjälmen redan innan han gick genom grindarna in till Top Gears område och försökte tala så lite som möjligt och när han tvingades göra det försökte han lägga sig till med en fransk brytning för att förvilla.