Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080514-arden-aj21-xf
080514-arden-aj21-xf
080514-arden-aj21-xf
080514-arden-aj21-xf

Arden väcker Jaguaren till liv

Sedan Jaguar XF blev officiell har vi fått se ett par mer eller mindre lyckade modifierade versioner från olika tuningfirmor. Arden XF AJ21 får nog anses var den mest lyckade versionen hittills.

I fjol visade tuningfirman Arden sin tolkning av Jaguar XKR. Denna fick mycket uppmärksamhet och ansågs i allmänhet vara en lyckad tolkning. Nu har de gett sig på Jaguars nya XF. Och resultatet låter inte skämmas för sig den här gången heller. Med det nya namnet AJ21 får XF ett betydligt högre effektuttag, förbättrad aerodynamik och en reviderad interiör.

Arden har gett XF ett helt nytt ansikte med en förstorad grill i aluminium såväl som större luftintag i spoilern. Ett högre marktryck i fronten garanteras med den allra nedersta läppen på den nya frontspoilern. Andra modifieringar är LED-lampor framtill och luftslitsar i framskärmarna som faktiskt förtjänar sin plats genom att de kyler bromsarna. Baktill har en kraftig diffuser tillkommit och liten list på bakluckan trycker ned baken i högre farter.

De grovt tilltagna ändrören släpper ut avgaserna från V8-motorn som numera är på 4,5 liter. I normala fall är cylindervolymen 4,2 liter och motorn ger 416 hästkrafter och ett maximalt vridmoment på 560 Nm. I AJ21 ger den något större motorn hela 500 hästkrafter och ett vridmoment på 640 Nm som mest. Arden erbjuder dock uppgraderingar till alla XF:s fyra motoralternativ. För att åkturen inte ska sluta i en skogsdunge slänger Arden även på ett nytt sportfjädringssystem såväl som lättmetallfälgar som mäter hela 21 tum.

Interiören kan varieras med en mängd olika material. Man kan välja mellan ståndsmannamässiga träinlägg eller sportiga kolfiberdetaljer och i klädselväg kan kunderna välja mellan ett antal lika lädersorter eller en mer racemässig alcantara-klädsel.

Läs mer

TV-TV