Foto: S2 Classic Cars

Aston Martin DB2/4 sandblästrad i 50 år – nu till salu

Den har blästrats i 50 år av den australiska öknen men är komplett och med bara två tidigare ägare. Nu kan denna Aston Martin från 1955 bli din, men har du mage att renovera?

Hypen kring så kallade ladugårdsfynd må ha lagt sig en smula men de finns såklart kvar och vissa sticker ut mer än andra. Som denna Aston Martin DB2/4 från 1955 som parkerades i Queensland, Australien, för 50 år sedan och stått tills nu.

Mätaren visar motsvarande 10 000 mil och ägarhandlingarna omfattar bara två namn sedan bilen såldes som ny.

Motor, växellåda, rutor… allt är original och bilen har alla detaljer kvar, ”till och med den beiga originalinredningen” som annonsen lyder även om det behövs mer än bara en dammsugning för att få ordning på den.

Foto: S2 Classic Cars

Ordet ladugårdsfynd, ”Barn Find” på engelska, är ett brett begrepp och betyder egentligen bara att bilen har stått bortglömd länge på ett och samma ställe. Bilens blågröna lack här är märkbart blästrad av den karaktäristiska röda ökensanden i området. Om den stått i en lada i ordets rätta bemärkelse så måste det ha varit glest mellan brädorna.

Bilen säljs nu av S2 Classic Cars i Nederländerna så du slipper åka till andra sidan jordklotet för att granska bilen närmare. Fixa ett lån på banken på omkring 1,2 miljoner kronor, det är vad bilen kostar enligt Classic Driver.

Bilen sägs vara ett bra renoveringsobjekt enligt säljaren men är samtidigt  att betrakta som ett stycke konst som nästan är synd att ställa i ordning.

Modellen Aston Martin DB2/4 tillverkades mellan 1953 och 1957 i 764 exemplar och var en uppdatering av ursprungsmodellen från 1950.