Åtta Corvette försvann i slukhål

Personalen på nationella Corvette-museet i Bowling Green, Kentucky fick sig en rejäl överraskning när de kom till jobbet på onsdagsmorgonen. Varning för känsliga tittare.

Att moder jord inte gillar bränsletörstande bilar vet vi redan men nu har vi bildbevis på det. Vid klockan 05:45, lokal tid, gick museets rörelsedetektorer av. När personalen anlände möttes de dock inte av inbrottstjuvar, som kanske hade varit bättre, i stället gapade ett tolv meter bredd och sex till nio meter djupt hål i den stora rotundan.

Totalt handlar det om åtta bilar som slukats, varav sex som tillhör museet och två som lånats av General Motors. Något exakt värde på bilarna är svårt att säga då det handlar om unika exemplar, däribland en ZR-1 Spyder konceptbil som enligt Dave Chrisley, vd och grundare av museet, är ovärderlig. Bilarna det rör sig om är:

1993 ZR-1 Spyder, lånad av General Motors

 2009 ZR-1 ”Blue Devil”, lånad av General Motors

 1962 Black Corvette

 1984 PPG Pace Car

 1992 White 1 Millionth Corvette

 1993 Ruby Red 40th Anniversary Corvette

 2001 Mallett Hammer Z06 Corvette

 2009 1,5 Millionth Corvette

Under onsdagen kallades byggnadsingenjörer in för att bedöma skadorna och komma fram till en lösning för att fiska upp bilarna igen. De övriga bilar som ansågs vara i riskzonen har evakuerats, däribland en vit Corvette från 1983, den enda i världen då det endast byggdes prototyper det året och de övriga förstördes.

Anledningen till att slukhålet uppstod beror på att området där museet är beläget är fullt av grottor och Mammoth Cave National Park, som är det största grottområdet i världen, ligger endast en halvtimmes bilfärd bort.

Museet öppnar redan i dag torsdag för besökare igen, men med undantag för den drabbade rotundan. Här nedan är videoklipp från museets övervakningskameror vid rastillfället samt bilder från en radiostyrd helikopter som inspekterar skadorna.

https://youtu.be/IukDWhf7U9I?width=575&height=353https://youtu.be/gbQF8_ZcwQk?width=575&height=353#t