Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audi lanserar mobil espressomaskin

När kaffesuget gör sig påmint behöver du inte leta upp en mack med baristakompetens. Du stannar helt enkelt vid sidan av vägen och hivar upp din portabla espressomaskin från Audi.

Biltillverkarna har under årens lopp hittat på alla möjliga märkliga ting vid sidan om själva biltillverkningen. Ofta har det rört sig om andra saker på hjul, exempelvis cyklar. Men ibland siktar de in sig på helt andra branscher och Audi visar nu att de ska blidka den enorma marknaden bestående av kaffesugna bilister.

Audi släpper nämligen en portabel espressomaskin som originaltillbehör. Men denna blir du din egen kaffebarista längs med vägarna. Du laddar den i bilens 12-voltsuttag och när suget blir för stort är det bara att öppna på locket, fylla maskinen med vatten, slänga i en kapsel och trycka på knappen. Två minuter senare har du en varm espresso i din kopp, urklämd med 16 bars tryck.

För motsvarande drygt 1 800 kronor får du den portabla espressomaskinen med tillhörande Audi-märkta förvaringsväska, två espressokoppar i okrossbart glas, 18 espressokapslar och en rengöringsduk.