Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Audi Q7 blir en ”Bentley”

För den som blev besviken över att Bentley redan börjat rita om suven EXP 9 F kommer vi med dagens nyhet från tyska Armortech och Atelier Valdeig. Tresor heter bilen som bygger på Audi Q7.

Smolket i bägaren är förstås att man inte har ett Bentley-märke i fronten på bilen som döpts till Tresor, franska för skatt. Tyska Armortech har lierat sig med Atelier Valdeig för att hinna före Bentley i superlyxsuvsegmentet –som man själva menar inte finns. Men det brinner i knutarna,

 För att råda bot på det har man nu tagit fram konceptet Tresor, en handbyggd superlyxsuv som helt klart hämtat en del inspiration från Bentley-suven från bilsalongen i Genève i mars i år. Tekniskt bygger den dock på en annan bil från samma koncern – Audi Q7 med V12-diesel på 500 hästkrafter och 1 000 newtonmeter. Längre fram kommer även trimmade bensinmotorer skriver företagen i ett pressmeddelande.

 Armortech gör bilen skottsäker och kan förlänga hjulbasen samt installera en vägg mot föraren i bästa limousinestil. Alla modifikationer görs för hand och inredningen ska enligt Atelier Valdeig likna ”en känd engelsk lyxbilstillverkare”.