Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ayrton Sennas Honda NSX är till salu

Om du är på jakt efter att köpa en bit motorhistoria har det sannolikt aldrig varit mer köpläge än nu. På ebay finns en Honda NSX som har tillhört Ayrton Senna till salu. Hans fotavtryck finns fortfarande kvar i golvmattan.

ebay.co.uk går det just nu att hitta en säljannons för en Honda NSX från 1993 i perfekt originalskick. Att det är en fin NSX är skäl nog att väcka intresse men just det här exemplaret verkar vara något alldeles speciellt. Enligt säljaren är det här Ayrton Sennas gamla bil.

Den legendariske Formel 1-föraren hade tillgång till tre Honda NSX. Den som just nu är till salu var en gåva av Sennas sponsor och mentor Antonio de Almeida Braga och har stått länge i ett större gods i Sintra nära Estoril-banan i Portugal.

Säljaren säger sig ha ägt bilen i 17 år och uppger att Sennas fotavtryck fortfarande finns i golvmattan. Bilen har gått knappt 5 000 mil och är i ”perfekt originalskick”. Högsta bud är i skrivande stund 50 100 pund, omkring 500 000 kronor.

Ayrton Senna har kommit att förknippas med Honda, inte bara på grund av att han körde för McLaren-Honda-stallet utan även för att han var involverad i utvecklingen av just NSX. Honda lanserade nyligen en konstnärlig och sevärd reklamfilm där minnet av Senna hedras. Se filmen här.