Saab 900i 1989

Bäst i test: Saab 900 från 1989

Efter stenhårt testande 12 timmar i sträck har en testvinnare i Saab Memorial kunnat koras. Vinnarbilen blev bil nummer 99, en Saab 900 från 1989. Vi säger grattis till den fina Saaben och de fyra förarna bakom ratten.

Klockan 20.00 i dag går till historien, inte som tidpunkten då Melodifestivalen 2012 drog igång (verkligen inte), utan för det var då målgången i Saab Memorial ägde rum.

 Efter 12-timmars intensivt testande på Mattsåsbanan i Torgås i Dalarna bröts målsnöret av en Saab (oväntat va?), nämligen en vit åttaventilare från 1989 – en Saab 900i.

 Webbredaktör Erik Andrén var en av förarna i vinnarbilen:

 – Som en av fyra förare i den testvinnande bilen får jag säga att testdagen blev lyckad. Trots att avgassystemet gav upp med drygt fyra timmar kvar, med misständande motor som följd, och att vi i bil 99 då låg sju varv efter bil 48, lyckades vi ta in försprånget, gå förbi och hålla undan till testvinst. Vill också tacka Lima MS för stora delar av arrangemanget bakom. Superbt.

 Övriga förare i vinnarbilen var chefredaktör Daniel Frodin, racerföraren Fredrik Lestrup och Teknikens Världs motorguru Thomas Ericsson.

 Mer om 12-timmarstestet Saab Memorial kan du läsa om här på webben senare samt så klart i tidningen där du får en fullfjädrad rapport om testet och hur det gick för de andra Saab-bilarna. Där kommer du också få se oförglömliga bilder från en oförglömlig testdag.

 Tack till alla som hejat och följt 12-timmarstestet här på teknikensvarld.se och på Teknikens Världs Facebook-sida där vi liverapporterat under dagen.

 Många sköna bilder kan du även ta del av i artiklarna från tidigare i dag. Du hittar dem nedan.