Batmans Tumbler ska köra Gumball

Nej, Batman ska inte ställa upp i nästa Gumball men det verkar som att hans bil ska göra det. Just nu färdigställs en exakt replika av batmobilen Tumbler i Saudiarabien inför årets Gumball.

Alla som har sett de senaste årens Batman-filmer har säkert lagt märke till den läderklädde superhjältens märkliga bil som kallas Tumbler. Som en blandning av en sportbil, terrängbil och attackflygplan har Tumbler blivit mångas våta dröm och nu ser det ut som att den våta drömmen blir verklighet.

 Team Galag från Saudiarabien har med amerikanska Parker Brothers Concepts byggt en exakt replika av Batmans Tumbler. Till skillnad från tidigare hemmasnickrade kopior av Tumblern måste Team Galags bygge vara på riktigt. Tanken är att få den godkänd för allmän väg eftersom man planerar att ställa upp i årets Gumball 3000 som startar senare i maj. Man får hoppas att de svetsar ihop bilen ordentligt eftersom den helst ska hålla ihop genom hela det drygt 480 mil långa loppet.

 De fyra gigantiska terrängdäcken bak ska drivas av en 6,2-liters V8 med cirka 400 hästkrafter och det verkar inte som att man har utgått från någon existerande bils plattform. Rörramschassit sägs vara byggt från grunden just för Tumbler och allt som allt väger den märkliga bilen omkring 2,4 ton.