Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Begagnad Chiron dyrare än ny

Står du och väger på fötterna inför nybilsköpet och söker en bil som STIGER i värde? Då ska du överväga att köpa denna modell…

En bils värdeminskning är något som vi bittert får erfara när det är dags för försäljning. Kanske just den dagen då vi mest är i behov av sköna gröna.

Men det gäller inte alla bilmodeller och det behöver inte vara någon bil som stått i årtionden och väntat på ett uppsving i värde. Ta denna engelsman som efter motsvarande 160 mil tycks ha ångrat sitt köp och valt att sälja bilen. I normala fall kanske det mest korkade man kan göra ur ett ekonomiskt perspektiv men denna gång blir det med största sannolikhet jackpot.

Till saker hör att det handlar om en Bugatti Chiron, en modell som bara ska byggas i 500 exemplar de närmaste tio åren. Listpriset för en ny Chiron är i Storbritannien 2,5 miljoner pund, bilen ovan ska säljas för 3,6 miljoner pund. I svenska pengar blir det i runda slängar 28 miljoner respektive närmare 40 miljoner kronor.

Bilen står hos handlaren Romans International i Banstead, som varit i branschen i över 20 år, och chefen Tom Jaconelli är optimistisk och övertygad att om att bilen kommer att bli såld.

– Modellen är förvisso inte slutsåld men om du lägger en order i dag får du ditt exemplar först om tre-fyra år. Här ger vi chansen att gå förbi kön, i och för sig till ett högt pris.

Bilen i fråga är extrautrustad för över en halv miljon kronor och har även kolfiberstolar.