Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Bentleys lyxtelefon kostar 115 000 kronor

Så här ser det ut när Bentley lanserar sin första mobiltelefon. Den superlyxiga telefonen byggs tillsammans med Vertu, kostar strax över 100 000 kronor och blir begränsad till 2 000 exemplar.

Nya iPhone 6, med eller utan plus, må vara svindyr men det är ingenting mot vad det kostar att bli ägare till en ”Vertu for Bentley”. Biltillverkaren Bentley har slagit sig samman med lyxtelefontillverkaren Vertu och skapat en specialversion av telefonen Vertu Signature Touch.

Bentley-telefonen kommer bara att tillverkas i 2 000 exemplar och får en prislapp som visar 12 500 euro, cirka 115 000 kronor. Telefonen kan köpas redan nu och det är inget krav att man har en Bentley.

Det är däremot ett plus. Vertu for Bentley-telefonen har nämligen en speciell Bentley-app med vilken man ska komma åt olika concierge- och säkerhetstjänster. Precis som en vanlig Vertu Signature Touch är operativsystemet i Bentley-telefonen Adroid 4,4 Kitkat och Bang & Olufsen har optimerat ljudet medan Hasselblad har anlitats för kameraenheten.