Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Beställde ny koppling till bilen – fick koppling till Formel 1-bil

Får man något som man inte har beställt blir man oftast irriterad, men denna felleverans skapar förmodligen inte någon större irritation – snarare tvärtom.

Många är vi som har beställt något på nätet och fått fel vara levererad till oss. Det har en BMW M3-ägare också nyligen upplevt, och det vore ingenting för oss att ta upp i denna artikel, om det inte vore för vad han fick i stället för det han hade beställt.

Ägaren av en BMW M3 generation E46 hade beställt en ny koppling till sin bil via Amazon. Efter några dagar kom paketet och glad i hågen öppnades lådan med kopplingen, som visade sig vara just en felleverans. I lådan låg en koppling, men inte den Sachs-koppling som förväntades ligga där. I stället låg en märkligt liten koppling som inte alls liknar en E46 M3-koppling.

M3-ägaren vände sig då till m3forum.net för att höra sig för. Vad var det egentligen för koppling som hade levererats? Det slogs väldigt kvickt fast att det inte var en koppling till en BMW M3, och snart stod det klart att det var någon form av koppling till en racerbil.

Mycket riktigt. Den tillhör en racerbil, och inte vilken racerbil som helst utan en Formel 1-bil. Post nummer nio och tio i forumet gav svaret ganska omgående.

En av M3-ägarens bilder på felleveransen. Tuschpennan visar hur liten kopplingen är.

Sajten Motor Authority blev nyfikna på kopplingen och ringde därför tyska ZF som tillverkar F1-kopplingar. De bekräftade att det rör sig om en koppling till en Formel 1-bil och att den inte ska vara tillgänglig för allmänheten. Något pris på den kunde ZF inte komma med på rak arm, men Motor Authority beräknar att kopplingen med fyra kolfiberlameller kostar mellan 44 000 och 62 000 kronor. Några på M3-forumet hävdar att det kan handla om så mycket pengar som 265 000 kronor. Oavsett pris är den värd oerhört mycket mer än den koppling som M3-ägaren beställde.

Frågan är nu vad M3-ägaren ska göra med den unika delen… behålla den som minne? Sälja den till ett Formel 1-fan och inbringa lite fina stålar till hushållet? Eller kanske, som någon på forumet föreslog som enda riktiga lösningen, att sälja M3:an och köpa en F1-bil?