Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Betjänt gav Ferrari-bilnycklar till fel person

Snacka om att ha en dålig dag på jobbet.

En 73-årig man stämmer nu en hotellkedja och ett parkeringsföretag i Florida sedan en betjänt felaktigt lämnat ut den målsägandes bilnycklar till ett okänt par. Det rörde sig inte om vilken bil som helst heller. Nycklarna gick till mannens Ferrari 458 Spider.

Tampa Bay Times var först med att rapportera om nyheten.

Enligt uppgift utspelade sig det hela på Vinoy Renaissance St. Petersburg Resort & Golf Club i Florida, den 27 juli förra året. 73-åringen ska ha anlänt till resorten strax innan lunch, parkerat sin öppna kärra på området och sedan lämnat nycklarna till en av betjänterna.

So far, so good men framåt midnatt ska ett, för 73-åringen okänt, par ha sökt kontakt med en annan betjänt och bett om Ferrari-nycklarna. Paret saknade såklart den tillhörande parkeringsbiljetten som krävs för att kunna kvittera ut bilen, men mannen och kvinna förklarade det med att de glömt biljetten i bilen. Betjänten skulle få biljetten så fort de fått nycklarna.

Betjänten har i förhör berättat att han hade en stressig kväll på jobbet och att paret uppträdde både otåligt och befallande. Därför gjorde han ett undantag – och gav paret vad de ville ha.

Det skulle han inte ha gjort.

När paret fått tag i nycklarna ska de först ha suttit kvar i bilen en stund, tills det att betjänten tittade bort, och sedan dragit därifrån.

Som tur var hann mannen och kvinnan, som båda är mellan 25-30 år, inte komma så långt. Bara efter en dryg halvtimme på flykt stoppades paret av polis. Anledningen? De hade kört med släckta bakljus. Dessutom tyckte den uppmärksamme polisen att mannen verkade ha problem med att framföra bilen. 30-åringen förklarade det med att han lånat bilen av sin pappa.

Vid en närmare titt hittade polisen två gram kokain på mittkonsolen.

Både mannen och kvinnan greps samma kväll.

73-åringen stämmer nu både hotellkedjan och företaget som tillhandahåller betjänterna. Enligt 73-åringen har han fått lägga ner stora summor på både reparationer, inspektioner och advokatkostnader. Han hävdar även att det inträffade påverkat bilens värde negativt.

Den unga mannen åtalas för bilstöld, droginnehav och för att ha kört utan godkänt körkort. Dock nekar han till att ha stulit bilen – eftersom betjänten gav honom nyckeln... Vad säger ni?