Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Verwendung für Pressezwecke honorarfrei

1,5-litersmotorer ersätter hos Volkswagen

Volkswagen har avslöjat att de ska ersätta ett par av dagens motorer, både bensin och diesel, men nya 1,5-litersmotorer.

Volkswagens varumärkeschef Herbert Diess avslöjade under bilmässan i Detroit planer på att ersätta två motorer i märkets motorprogram med nya turboladdade fyrcylindriga 1,5-litersmotorer. Motorerna ska ersätta 1,4 TSI- och 1,6 TDI-motorerna och ska introduceras i samband med att sjunde generationen av Volkswagen Golf får sitt ansiktslyft.

”De kommer att göra sin debut i ansiktslyftningen av Golf VII, men de kommer inte att finnas där från början”, meddelade Diess under mässan.

”Vi kommer lansera dem när det blir logiskt att producera dem på grund av koldioxidsförordningar, eftersom att de är dyrare än de nuvarande motorerna”, förklarade han.

1,4 TSI kommer att ersättas av en 1,5-liters bensinmotor, medan 1,6 TDI kommer att bli ersatt av en 1,5-liters diesel. De nya motorerna ska vara både lättare och mer ekonomiska än sina föregångare, men Herbert Diess påpekar att motorerna inte kommer vara helt nya, utan snarare vidareutvecklingar av de motorer de ersätter.

De nya motorerna kommer att placeras i flera olika bilar i Volkswagen-koncernens sortiment inom Volkswagen, Audi, Seat och Skoda.

Utöver de två 1,5-litersmotorerna kommer även en 1,0-litersmotor med turboladdning och tre cylindrar att introduceras.