Saab 9-3 Aero Sedan 2014 interiör

15 nya Saab 9-3 beställdes första dagen

Klockan 14.00 på tisdagen öppnade Nevs upp försäljningen av Saab 9-3 Aero Sedan. Det blev ingen rusning till bilhallarna, däremot (nåja) till Saabcars.com eftersom det rörde sig om onlineförsäljning.

Efter en timme hade åtta beställningar på Saab 9-3 Aero Sedan årsmodell 2014 kommit in till Nevs via Saabcars.com. När tisdagen var över hade ytterligare sju ordrar tecknats. Det handlar alltså om totalt 15 bilar första dagen.

– Det är glädjande att vi direkt mötte ett intresse som också ledde fram till beställda bilar. Och vår första kund besökte mig faktiskt i Trollhättan i går eftermiddag. Vi är ödmjuka men också hoppfulla inför den fortsatta försäljningen. Många har hört av sig och vill boka tid för provkörning, vilket vi startar med i januari, säger Jonas Hernqvist, Nevs försäljningschef.

Saab 9-3 Aero Sedan modellår 2014 är maxutrustad för 279000 kronor, så när som på automatlåda som lägger till ytterligare 10000 kronor på prislappen. Motoralternativen är få, faktiskt endast ett alternativ finns – än så länge. Det är Saabs turbomaskin på 2,0 liter, 220 hästkrafter och 350 newtonmeter som erbjuds. Utbudet av karossfärg ger något större valmöjlighet än motorerna. Svart och silver finns att välja mellan.

 I priset ingår, förutom diverse garantier, även tre års fri service samt vinterdäck på aluminiumfälg.

Läs mer om Saab 9-3 Aero Sedan och nyheterna i bilen samt vad vi har att vänta oss under nästa år från Saab och Nevs genom att klicka här.

Är du kanske en av dem som beställt en ny Saab 9-3? Berätta mer för oss, om du vill, genom en kommentar nedan.