Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

2 000-hästarsmonstret Nemesis redo för produktion

Nu säger amerikanska Trion SuperCars att de är redo för att påbörja tillverkningen av Nemesis – ett 2 000-hästarsmonster som ska ge Bugatti, Hennessey och Koenigsegg en match.

I våras skrev vi om en nystartad supersportbilsfirma vid namn Trion SuperCars. De visade upp modellen Nemesis som enligt dem ska göra 0-97 km/h på 2,8 sekunder och toppa 435 km/h. Den gör det med hjälp av en dubbelturbomatad V8-motor på nio liter som ger (över) 2 000 hästkrafter och som via en åttaväxlad sekventiell låda matas till alla fyra hjulen.

Många av er som läste artikeln var skeptiska till både företaget och bilen. Det var vi också, om sanningen ska fram. Vi alla är det kanske fortfarande, men nu berättar Trion SuperCars att de har kommit så långt i utvecklingen att produktionen ligger ”nära tillhands”. I januari 2016 är det tänkt att starten för en tillverkningsomgång på 50 bilar ska gå.

Nemesis, med kolfibermonocoque, kolfiberkaross och aktiv aerodynamik, tros kosta upp mot dryga sju miljoner kronor. Om produktionen kommer igång och om den prislappen kan hållas är det rena reapriset jämfört med de bilar som Trion SuperCars vill utmana, det vill säga Bugatti Veyron Super Sport, Koenigsegg One:1 och Hennessey Venom GT.