Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

2 500 stycken VW Polo R WRC för gatan

Att Volkswagen ger sig in i rally-VM vet de flesta om vid det här laget, men att det också innebär att VW Polo kommer i sin – för gatan – snabbaste version någonsin var en större hemlighet.

Volkswagen Polo R WRC Street är en är en vidareutveckling av konceptbilen med samma namn som Volkswagen visade upp på GTI-utställningen i österrikiska Wörthersee tidigare i år. Motorn blir liknande den i Golf GTI, det vill säga en 2,0-liters turbofyra med 220 hästkrafter. Till skillnad från den riktiga rallyversionen blir gatbilen enbart framhjulsdriven. Växellådan blir en sexväxlad manuell.

 Vikten blir cirka 1 324 kilo, 0 till 100 km/h avverkas på 6,4 sekunder och toppfarten är 243 km/h. Invändigt får Polo R WRC rejält skålade stolar med inbroderade WRC-emblem i ryggstöden. Sportig mocka-klädd ratt. Utvändigt ser vi att både främre och bakre kofångaren inspirerat av den riktiga WRC-bilens design med färgmatchande dekor.

 Priset då? För 33 000 euro får du en egen vagn, men det gäller att skynda att fynda. Bara 2 500 exemplar kommer att tillverkas. Enligt ryktet tar Volkswagen-handlarna emot ordar redan nu, med leverans i september nästa år.