Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110418-interiörer 2011110418-interiörer 2011110418-interiörer 2011
110418-interiörer 2011

2011 års bästa interiörer – S60 är en av dem

Amerikanska Ward’s älskar tio-i-topp-listor och har nu presenterat sin senaste, nämligen 2011 års snyggaste interiörer. Listan består av en salig blandning och en av dem är svensk – nya Volvo S60.

I december förra året utsåg Ward’s AutoWorld de tio bästa motorerna just det året och Volvo var med på den listan med sin fina T6-maskin. På Ward’s senaste lista, de har många olika listor, har Volvo återigen slagit sig in i det tio bilar starka fältet.

Denna senaste lista innehåller helt enkelt de tio bästa bilinteriörerna 2011. Dessa tio plockades ut från totalt 51 provkörda bilar under februari och mars. För att få vara med på listan måste bilarna vara helt nya eller signifikant uppgraderade.

En lista bestående av de tio bästa bilinteriörerna skulle man kunna tro innehåller endast lyxbilar, men så är inte fallet här. Snygga interiörer är enligt Ward’s AutoWorld inte synonymt med dyra premiumbilar. Här finns de flesta klasser representerade.

Listan ser ut som följer och är inte rangordnad på något sätt, utan endast sorterad efter begynnelsebokstav. Som vi kan se föll Volvos nya interiör i S60 (och V60) juryn i smaken.

Audi A8

BMW X3 xDrive35i

Chevrolet Cruze 2LT RS

Dodge Charger Rallye Plus

Ford Focus Titanium

Honda Odyssey Elite

Hyundai Elantra Limited

Jeep Grand Cherokee Overland Summit

Kia Optima EX

Volvo S60

När det gäller interiören i S60 säger Ward’s AutoWorld ungefär så här:

”Volvo S60 är en studie i skandinaviskt lugn. Från de vackert kantiga dörrpanelerna till den flytande mittkonsolen är S60 en oupptäckt pärla i hjärtat bland premiumbilarna. De bästa egenskaperna hos S60 är de snygga nackstöden på framstolarna som sticker ut i en värld som annars består av stora påträngande nackstöd som ska möta dagens säkerhetsbestämmelser. Lämna det till Volvo som kan göra säkerhetsanordningarna sexiga.”

Ett bra betyg till Volvo helt enkelt.

Vilken av ovan nämnda interiörer tycker du är bäst? Rösta fram din favorit nedan. Har du kanske en helt annan favorit från bilar av årsmodell 2011? Berätta om din favorit med en kommentar.

Test och provkörningar