2012 års bästa interiörer – inget svenskt i år

Återigen har amerikanska Ward’s presenterat en tio i topp-lista och återigen är det dags för årets tio bästa bilinteriörer. Förra året klämde sig en svensk bil in på listan. Så blev det inte i år.

Nu har amerikanska Ward’s sin vana trogen presenterat den årliga tio i topp-listan över bästa bilinteriörerna. Kriterierna för att kunna bli utvald till bil med bäst interiör är att bilen ska vara provkörd av Ward’s de senaste månaderna, 40 bilar fick därmed vara med i år, samt att bilen ska var ny eller signifikant uppgraderad. Därmed platsade ingen svensk bil in på årets lista. Förra året kammade däremot Volvo S60 hem en av platserna.

 Dessutom för att hamna på listan måste interiören vara funktionell och ergonomisk, inte enbart bildskön.

 Att en snygg interiör inte måste tillhöra en dyr bil är listan nedan ett bevis på. Flera av bilarna är helt vanliga bilar som många har råd att köpa. Listan görs i USA vilket också syns i den. Amerikanska bilar tar kanske mer plats än vad de skulle gjort på en europeisk lista och så finns där bilmodeller som är mer eller mindre specifika för den amerikanska marknaden.

 Ward’s säger att antalet snygga interiörer blir fler och fler för varje år som går och att det är ett tecken på att biltillverkarna pressar sina formgivare att lägga ner mycket tid även på insidan, inte enbart på utsidan.

 I bildgalleriet nedan kan du ta del av årets tio bästa interiörer enligt Ward’s. Listan är inte rangordnad på något sätt utan endast sorterad i alfabetisk ordning.

 Vilken är din favorit i listan? Eller har du kanske en helt annan interiör som du diggar? Berätta för oss med en kommentar nedan.