Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Lamborghini Veneno Roadster
Lamborghini Veneno Roadster
Lamborghini Veneno Roadster
Lamborghini Veneno Roadster

35-miljonersbilen Lamborghini Veneno Roadster visar upp sig

Lamborghini har redan berättat om sin galenskapelse Veneno Roadster, men det är först nu den begår världspremiär inför publik. Här har du fler bilder på det 750 hästar starka monstret som kostar 30 mille – plus moms!

På Genévesalongen förra våren visades Lamborghini Veneno för första gången. En supersportbil med minst sagt utstickande former – sådana som bara Lamborghini kan trolla fram. Tre exemplar byggdes, var och en tillgänglig till det facila priset av tre miljoner euro... plus skatter. Med andra ord en bit norr om 30-miljonerkronorsstrecket.

I höstas presenterade Lamborghini ytterligare en Veneno-version, denna gång utan tak. Lamborghini Veneno Roadster. Samma 6,5-liters V12-motor på 750 hästkrafter som i coupéversionen, men då några extra kilon lagts på för att göra bilen fortsatt vridstyv och stabil tappades en tiondel vid accelerationen från 0 till 100 km/h. 2,9 sekunder för roadstern, 2,8 för coupén.

På elektronikmässan CES i Las Vegas som pågår just nu visar Lamborghini upp Veneno Roadster inför publik för första gången. Att italienarna valt en elektronikmässa framför bilsalongen i Detroit nästa vecka beror på ljudsystemet utvecklat av Monster Audio. Det pumpar ut 750 watt med sång och musik via högtalare som är placerade lite överallt, vilket ses i bildgalleriet nedan. Ljudsystemet sägs vara så maffigt att det utklassar de flesta nattklubbarnas diton, även på 15-20 meters avstånd från bilen.

 Men frågan är om de nio blivande ägarna till var sin Veneno Roadster är så intresserade av musik från ett ljudsystem när det redan finns ljuvliga toner att hämta ur avgassystemet.

Kolfiberrika Veneno Roadster, vikt på 1490 kilo men ser ut att väga minst det dubbla, är så klart dyrare än sitt coupésyskon. 3,3 miljoner euro plus skatter. Alltså är slutpriset över 35 miljoner kronor. Som hittat.

Kika i bildgalleriet nedan, elva nya bilder dagen till ära.