Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bugatti Legend ”Jean-Pierre Wimille” Veyron Grand Sport Vitesse
Bugatti Legend ”Jean-Pierre Wimille” Veyron Grand Sport Vitesse
Bugatti Legend ”Jean-Pierre Wimille” Veyron Grand Sport Vitesse
Bugatti Legend ”Jean-Pierre Wimille” Veyron Grand Sport Vitesse

400 Bugatti Veyron sålda – endast 50 kvar

Nu brinner det i knutarna om du vill lägga vantarna på en ny Bugatti Veyron. Du gör nog bäst i att springa ned till din lokala Bugatti-handlare redan i dag eftersom endast 50 exemplar finns kvar.

Bugatti-handlarna stressar inte precis ihjäl när de säljer sina bilar, de håller i stället ett hälsosamt säljtempo. Veyron lanserades 2005 och under snart nio år har de endast sålt 400 exemplar av världens snabbaste bil. Det är inte så att säljarna ligger på latsidan, priset för en Veyron avskräcker de flesta och kundkretsen är därför relativt liten.

450 Veyron deklarerade Bugatti att man hade för avsikt att sälja. Nu finns det alltså endast 50 exemplar kvar, så det gäller att ”skynda” sig om man vill ha världens snabbaste roadster. Ja, alla 50 kvarvarande exemplar är av den taklösa varianten. Coupémodellen är slutsåld sedan länge, 300 stycken rörde det sig om.

Den 400:e bilen som såldes var en Bugatti Legend ”Jean-Pierre Wimille” Veyron Grand Sport Vitesse, alltså en av de sex bilar ur specialserien ”Les Légendes de Bugatti” som hyllar olika framträdande personer ur Bugattis historia.

 Bilen såldes till en kund i Mellanöstern (icke otippat) som slantade upp motsvarande 18,9 miljoner kronor för den. Då lär inte skatt, transport med mera vara medräknat.

Bugatti Legend ”Jean-Pierre Wimille” Veyron Grand Sport Vitesse har, precis som alla övriga Veyron Super Sport- och Grand Sport Vitesse-modeller, en W16-motor på 8,0 liter som andas med hjälp av fyra turboaggregat. 1200 hästkrafter och 1500 newtonmeter står i en klass för sig. Så även 0-100 km/h som går på 2,6 sekunder och toppfarten på 408,84 km/h när taket är av. Med taket på är toppfarten ännu högre.

Vill du se världsrekordet i toppfart för cabrioleter? Den filmen ser du här. Självklart är det Veyron i huvudrollen.