42 Aston Martin-bilar till högstbjudande

Sugen på att glida fram i en Aston Martin i sommar? Då ska du boka in en resa till England nästa helg!

Varje år håller auktionsfirman Bonhams auktion vid den gamla Aston Martin-fabriken i Newport Pagnell i England. Årets auktion hålls om exakt en vecka, den 13:maj, och auktionshallen är fylld till bredden med äldre och nyare klassiker.

42 bilar bilar ska klubbas till högstbjudande och visst finns det någonting för alla, så länge plånboken är tillräckligt tjock, vill säga. Vad sägs till exempel om en av endast tre byggda av den udda skapelsen V8 Sportsman, en unikt grön Vantage GT12 eller 80-talaren V8 Vantage som tidigare ägts av skådespelaren Rowan "Mr Bean" Atkinson?

V8 Sportsman är en Aston för den som behöver en kombis lastutrymme.

Mest värdefulla anses en trio DB6 Volante vara. Två från 1968 och en från 1970 – samtliga värderade till knappt nio miljoner kronor per styck. Det finns även tre stycken "vanliga" DB6:or för den som föredrar att åka coupé framför cabriolet, dessa värderas till, i sammanhanget, låga tre miljoner kronor per styck.

Utöver dessa finns det en DB5, sex DB4, fyra DB2 och tre DBS. En ovanlig Vantage Le Mans coupé från 2000 beräknas gå under klubban för ungefär fyra miljoner kronor och en sjuliters Vantage från 1989 beräknas klubbas för ungefär 4,2 miljoner kronor.

En Lagonda Drophead Coupé för den händige.

Men det finns även objekt som inte förväntas spränga miljon-gränsen. Ett par DB7 tros gå för ungefär 400 000 kronor och en Lagonda, som har behov av en gnutta omvårdnad efter att ha förfallit i en lada, väntas hålla sig under 200 000 kronor. Det finns även ett par Lagonda-sedaner, ett par V8 Vantage Zagato, några Vanquish och ett helt gäng med Vantage och Virage från 80- 0ch 90-tal.