Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Bilen/verkstaden är inte samma som de som det skrivs om i artikeln.
Bilen/verkstaden är inte samma som de som det skrivs om i artikeln.
Bilen/verkstaden är inte samma som de som det skrivs om i artikeln.
Bilen/verkstaden är inte samma som de som det skrivs om i artikeln. Foto: Glenn Lindberg

7 av 8 kontrollerade bilverkstäder lurar kunden

I kvällens Kalla Fakta på TV4 får vi se resultatet efter att Motormännens Riksförbund lämnat in bilar med riggade fel till åtta olika bilverkstäder. Resultatet är skrämmande.

Att bilverkstäder inte alltid kör med rent mjöl i påsen är inget nytt. Många gånger har det konstaterats att det finns verkstäder som tar betalt för service de inte genomfört och föreslår service och reparation på saker som inte behöver åtgärdas.

I kväll på TV4 får vi än en gång ta del av när en rad olika bilverkstäder, även auktoriserade märkesverkstäder, tas på bar gärning med fusk och lurendrejeri som blåser kunderna på pengar.

Det är Motormännens Riksförbund och Kalla Fakta som tillsammans har skickat ut begagnade bilar till åtta olika verkstäder i Stockholmsområdet. Bilarna är riggade med diverse fel som ska åtgärdas inom ramarna för de servicepaket som erbjuds och avtalats. De riggade felen är enkla fel, så som batteri som sitter löst och för låg bromsvätskenivå.

Ofattbara sju av de åtta kontrollerade verkstäderna lyckades inte ställa allt till rätta vid servicen, vissa av dem till och med hittade på egna fel som ansågs kräva åtgärd, på fel som inte fanns.

Exempelvis missade Upplands Motor att hitta ett så pass enkelt fel som en trasig damask i framvagnen, något som syns tydligt vid en okulärbesiktning. Däremot så hittade Upplands Motor ett fel på bromsarna bak som skulle kosta 6 300 kronor att åtgärda genom att byta ut bromsarna helt och hållet. Grejen är den att det inte var något fel på bromsarna, endast en smörjning hade räckt som åtgärd – för en bråkdel av nämnda summa.

Ett annat exempel är AD Bilverkstad som på en begagnad Audi A4 påstod att främre bromsbeläggen var så slitna att de behövde bytas ut till en kostnad av 3 460 kronor. Detta trots att bromsarna enligt Motormännens Riksförbund var felfria.

Dessutom så missade AD Bilverkstad att åtgärda den låga nivån av bromsvätska samt det felaktiga lufttrycket i ett av däcken.

Endast en verkstad av de åtta som kontrollerades klarade sig prickfritt. Det var Solna Bilteknik, en firma som tidigare fått mycket tid i rampljuset hos Teknikens Värld i samband med vårt numera berömda reportage ”Kamremskampen”.

Där frågade vi oss hur stora märkesverkstaden Bilia kunde ta 13 700 kronor för ett kamremsbyte när lilla allbilsverkstaden Solna Bilteknik gjorde samma jobb för under halva priset. Kamremskampen i sin helhet kan du ta del av här.

Klockan 21.30 i TV4 är det Kalla Fakta och där får vi se hela reportaget med Motormännens Riksförbunds granskning av verkstäderna. I klippet nedan får vi se ett smakprov från kvällens program.

OBS! Notera att nämnda Kalla Fakta-avsnitt sändes på TV tisdagen den 21 oktober.