70 veteranbilar brann upp i Småland

Ett stort antal veteranbilar totalförstördes när en magasinsbyggnad mellan Vetlanda och Nässjö brann ner till grunden i torsdags kväll.

– Mitt livsverk har gått upp i rök, säger bilarnas ägare.

Mellan 60 och 70 veteranbilar totalförstördes i en brand mellan Vetlanda och Nässjö i torsdags. De förvarades i en magasinsbyggnad tillsammans med ett 20-tal båtar och husvagnar, som också förstördes när byggnaden av okänd anledning fattade eld.

– Det är väldigt tungt och jobbigt idag. Det är jobbigt att se hur det ser ut här nu. Mitt livsverk har gått upp i rök, säger byggnadens och bilarnas ägare Krister Sigvardsson till SVT.

När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden, som är en gammal sädeslada, helt övertänd. Bilarnas ägare, Krister Sigvardsson, har samlat i 40 år. De gamla bilarna var i varierande skick, men enligt Krister själv så fanns det en hel del guldkorn i samlingen.

– Vissa av bilarna var unika. Det finns bara 10-15 exemplar i landet av några. Jag hade en A-Ford, en trettiotalare, och priset på en sån ligger på mellan 100 000–150 000 kronor. En del bilar var riktigt bra bilar, en del var sämre, säger han.

Vi har tyvärr inte mer information om vilka bilar som ska ha funnits i byggnaden. Oavsett vilket så är det väldigt tråkigt när gamla bilar förstörs. Vi lider med Krister.