Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Kepler Motion
Kepler Motion
Kepler Motion
Kepler Motion

800-hästarshybriden Kepler Motion lever fortfarande!

Amerikanska Kepler Motors har vaknat till liv igen, likaså deras superhybrid Motion som gör 0-100 km/h på under 2,5 sekunder. Nu finns det film på bilen där vi både får se och höra den.

Har du minne som en häst? Då kanske du kommer ihåg bilsalongen i Dubai i december 2009. Amerikanska Kepler Motors visade där upp en prototyp av sin supersportbil Motion, en blå skapelse med hybriddrivlina och prestandasiffror som inte skäms för sig. En ultimat bil för oljeschejker med sinande källor.

 Då för tre år sedan lovade Kepler-folket att de första bilarna skulle levereras 2011, men som vi alla märkt blev det inget av det. Det var dödstyst kring Kepler Motors. Inte förrän i dag ser vi livstecken i form av tre filmer på YouTube som företaget lagt upp.

 Filmerna bör vara ett tecken på att Kepler Motors äntligen kommit till skott och att färdiga bilar kanske står redo att levereras till rika kunder inom kort. Eller är det bara ett PR-trick som samtidigt låter oss se bilen i rörelse för första gången och även höra motorn spinna? Återstår att se.

 Kepler Motion är som tidigare nämnt en hybridbil. En Ford EcoBoost-motor på 3,5 liter med sex cylindrar i V-formation är placerad bakom stolarnas nackstöd. Med hjälp av diverse modifieringar och dubbelturbo ger den maffiga 550 hästkrafter till bakhjulen. Redan där har vi en supersportbil. Men det räcker inte. En elmotor som ger 250 hästkrafter levererar sin kraft till hjulen på framaxeln. Tillsammans handlar det alltså om 800 hästkrafter.

 Tack vare låg vikt som uppnås med hjälp av mycket kolfiber, bland annat i monocoquechassit, blir prestandan därefter. Vad sägs om 0-100 km/h på under 2,5 sekunder. Om dessa siffror är sanna innebär det att Kepler Motion är snabbare än självaste Bugatti Veyron Super Sport, världens officiellt snabbaste bil. Toppfarten för Keplers vagn är drygt 320 km/h, så där står den sig slätt mot Veyrons officiellt klockade toppfart på 431 km/h.

 Kika nu på filmerna nedan och håll tummarna för att dessa är ett tecken på att världen ska få ta del av ytterligare en supersportbil. Missa inte heller bildgalleriet nedan där du får se de läckra fälgarna på nära håll.

https://youtu.be/sUNtwqyhu_A?width=575&height=353https://youtu.be/jQdcW6cx7LY?width=575&height=353https://youtu.be/o4-_o_-oFmM?width=575&height=353