999 Motorsports Supersport

999 Motorsports Supersport – banleksak från Thailand

Thailand är ofta bortglömt i biltillverkningssammanhang, nu vill företaget 999 Motorsports ändra på det. Medlet för förändringen är modellen Supersport, designad för att vara den ultimata leksaken om du har en egen bana att köra omkring på.

Thailand må vara mest känt som turistdestination för oss i Sverige, men faktum är att landet också producerar en hel del bilar. Enligt officiell statistik så produceras över en miljon bilar i Thailand, och exempelvis Fordkoncernen har stora fabriker där. Trots detta har är Thailand ett land som ofta passeras obemärkt i bilsammanhang, men det ska det bli ändring på nu, har i alla fall Thailandbaserade företaget 999 Motorsports tänkt sig.

Bilmodellen som 999 Motorsports ska rosa marknaden med kallas för Supersport och är en renodlad banbil, gjord som en leksak om du av en händelse skulle ha en tävlingsbana att leka på. Bilen, som ser ut att komma direkt från något våldsamt överdrivet tv-spel, är byggd på ett rörramschassi och har kaross av kol- och glasfiber. Detta hjälper till med att hålla nere vikten till så lite som 950 kg. Fälgarna är på 18 tum och av aluminium.

Interiören är tämligen sparsmakad, instrumentpanelen är gjord i kolfiver och ett instrumentkluster visas på en LCD-skärm. Stolarna är av racingmodell och utrustade med sexpunktsbälte. Drivkraften till banleksaken kommer från en mittmonterad fyrcylindrig maskin på två liter jämnt. Denna levererar 300 hästkrafter och 350 newtonmeters vridmoment till bakaxeln. På vägen passerar kraften genom en femväxlad sekvensiell låda och en differentialspärr. Några ytterligare prestandauppgifter har inte 999 Motorsports släppt än, men med tanke på den låga vikten kan vi nog förvänta oss en inte helt oäven acceleration.