Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Abarth lanserar Punto SuperSport

Fiat-ägda Abarth lanserar nu en begränsad serie om 199 exemplar av Fiat Punto som får tilläggsnamnet SuperSport.

Abarth har kanske inte lanserat en egen modell på ett tag men i stället har den italienska bilförädlaren varit desto flitigare med Fiats bilar. Tidigare har vi begåvats med heta versioner av framför allt Fiat 500 (som Teknikens Världs egen Schumacher, Linus Pröjtz, för övrigt ska köra i helgen) men Abarth har även lanserat en sportigare version av Punto som i Abarths version heter Evo.

 Nu är det dags för något ännu lite hetare –Abarth Punto SuperSport. Bilen har fortsatt den 1,4 liter stora MultiAir-motorn men effekten har skrämts upp från 165 hästkrafter och 250 newtonmeter till 180 hästkrafter och 270 newtonmeter i SuperSport.

 De nya hästkrafterna skickas som förut ner till framhjulen via en sexväxlad manuell låda. 0-100 går på 7,5 sekunder och fortsätter man gasa nås toppfarten vid 215 kilometer i timmen. Bränsleförbrukningen ligger på 0,61 liter per mil i blandad körning.

 Punto SuperSports gråa lack drar på konceptbilen Fiat SuperSport Concepts färgtema från fjolårets upplaga av Frankfurtsalongen, men SuperSport-Punton går även att få helt i svart. Att det är en SuperSport märks även på specialfälgarna på 17 tum. 

 Enbart 199 bilar kommer byggas för den europeiska marknaden. Om något av exemplaren kommer till Sverige är inte klart men på hemmamarknaden i Italien kommer bilen gå på motsvarande 196 500 kronor.