Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100629-alfa romeo abarth100629-alfa romeo abarth100629-alfa romeo abarth
100629-alfa romeo abarth

Abarth ska även trimma Alfa Romeo

Klassiska Abarth är synonymt med prestandamodeller av märket Fiat. Men nu så är det även aktuellt med Alfa Romeo. Tänk dig en 8C Competizione Abarth… läckert är bara förnamnet.

En Fiat kanske inte vållar någon större uppståndelse, i alla fall inte i vårt avlånga land. Men när en Fiat-modell ståtar med Abarth-emblem är det många som går i spinn. Speciellt i Sverige där Abarth-modellerna är lätträknade.

Tänk er då hur det skulle vara om ni fick se en Alfa Romeo med Abarth-emblem. Förmodligen skulle ni tro att ni ser i syne. Men om en inte allt för avlägsen framtid kan det faktiskt bli verklighet eftersom klassiska italienska Abarth har planer på att bredda sitt varumärke via Alfa Romeos modeller.

– Varumärket går så bra nu att vi har planer på att börja tillverka fler prestandakit till Fiat-modeller, och dessutom till några modeller från Alfa Romeo, berättade Abarths marknadschef Antonino Labate för brittiska Autocar alldeles nyligen.

Han tillade att någon Abarth-modell av nya MiTo inte är aktuell eftersom Alfa Romeo redan har en prestandaversion i QuadriFoglio Verde.

Däremot kanske vi kan vänta oss en Abarth-version av nya Giulietta, eller varför inte en Abarth-version av avlösaren till 159 (kan komma att heta Milano och komma 2012). Mest optimalt hade varit en Abarth-version av den läckra skapelsen 8C Competizione, men det känns nästan minst troligt.

Antonino Labate bekräftade för Autocar att Abarth håller på att utveckla en helt egen fristående modell med mycket sportkaraktär, något som det diskuterats livligt om de senaste två åren. Däremot dementerade han att utvecklingen sker i samröre med Lotus. Denna sportbil helt utvecklad av Abarth ska enligt Labate lanseras inom två år.