Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: sothebys

ABBA:s turnébil till salu

Har du alltid drömt om att få dela handsvett med Björn Ulvaeus eller om att få dela baksäte med Agnetha Fältskog? Nu har du chansen! Den svenska musikgruppen ABBA:s BMW 633 CSi från 1977 är nämligen till salu.

Polar Music, som under perioden var ABBA:s skivbolag, beställde 1977 en silverfärgad BMW 633 CSi. Den var i första hand tänkt att brukas av Björn Ulvaeus och Benny Andersson under bandets många turnéer i Europa. Och så blev det också. Tillsammans med den framgångsrika kvartetten har bilen rest Europa runt.

ABBA framför sin BMW. Från vänster Benny, Agnetha, Anni-Frid och Björn. Foto: sothebys

Först 2008 kom bilen tillbaka till Sverige, där den sedan dess har använts som entusiastbil. Både exteriören, som är i Polaris Silver, och interiören, som är i svart läder, ska vara i bra skick. Med bilen följer registreringspapper med både Björn och Bennys namnteckningar.

Foto: sothebys

Kanske är denna BMW platsen där de största hitlåtarna blev till, där konserterna firades och där diskussionen som ledde till att gruppen splittrades hölls. Kanske, kanske inte. Oavsett vilket är detta tveklöst en bil som bär på ett stort stycke musik- och motorhistoria – och den kan bli din!

Kolla in auktionen här!