Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Glenn Lindberg

Absolut sista tillverkade Saab-bilen ska auktioneras ut

Den allra sista tillverkade Saaben, en 9-3 Aero Sedan Turbo4 med 220-hästarsmotor och 6,5 mil på mätaren, ska säljas. Vill du beskåda denna unika bil innan auktionen äger rum ska du bege dig till Trollhättan i helgen.

2013 återupptog Nevs tillverkningen av Saab 9-3 i fabriken i Trollhättan efter ett nästan tre år långt stopp. Under några månaders tid, en bit in på 2014, byggde man 420 exemplar av 9-3 Aero Sedan med 220 hästkrafter och 350 newtonmeter stark Turbo4-motor under huven. Samtliga bilar var fullutrustade och som köpare hade man att välja mellan karossfärg i svart eller silver, två olika fälgvarianter samt antingen manuell låda eller automatlåda.

Nu meddelar Nevs att man ämnar auktionera ut den allra sista Saab-bilen som byggdes i Stallbacka-fabriken. Det är en silverfärgad 9-3 Aero Sedan Turbo4 Automat årsmodell 2014 i nyskick och med endast 6,5 mil på mätaren.

Foto: Glenn Lindberg

Auktionen kommer att hållas senare i år. Exakt plats meddelas vid ett senare tillfälle, då få vi även reda på utropspriset och försäljningsvillkoren.

Bilen som ska auktioneras ut kommer att kunna beskådas vid huvudporten till Saabs gamla, Nevs nuvarande, fabrik i Trollhättan denna helg (7-9 juni), det vill säga under den så kallade Saabfestivalen som även heter Saab Car Museum Festival. Evenemanget lockar Saab-entusiaster från när fjärran, inte bara svenska.

LÄS MER: Vi kör Saab 9-3 Aero Sedan MY2014 i Trollhättan

Foto: Glenn Lindberg

Notera att det, utöver ”affischen” som syns på översta bilden, ännu inte finns bilder på den silverfärgade 9-3 som ska auktioneras ut, så vi har i stället valt bilder på den Saab 9-3 Aero Sedan som vi provkörde i Trollhättan tidigt 2014, även den en bil som tillverkades 2014 och därmed är en av de absolut sista tillverkade Saabarna. Enda skillnaden är egentligen att bilen på bilderna är svart.