Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: AC Schnitzer

AC Schnitzer flirtar med polisen igen

En rejält trimmad BMW M850i, det vore något för polisen det. Men det är endast en showbil som AC Schnitzer visar upp.

Vid den här tiden på året beger sig många bilentusiaster till tyska Essen för bilsalongen i staden. Men i år är det annorlunda tider, en pandemi har stängt ned stora delar Tyskland och den populära utställningen har fått ställa in. I stället siktar man på november 2021.
Tyska trimfirman AC Schnitzer brukar närvara i Essen och fem gånger tidigare har de haft med sig en polizei-målad bil, helt i enlighet med initiativet ”Tune it! Safe!” som startades 2005 av tyska trimfirmors gemensamma organisation VDAT. I år skulle AC Schnitzer ha visat upp en polisbil för sjätte gången, men i stället för att stå i en monter är det en digital visning som gäller.

1 AV 3
Foto: AC Schnitzer
2 AV 3
Foto: AC Schnitzer
3 AV 3
Foto: AC Schnitzer

Årets polisbil, som alltså inte är en äkta polisbil även om den har alla detaljer från dekaler och blåljus till polisradio, är en BMW M850i xDrive Coupé som har sänkts, fått modifierad hjulupphängning och 21-tumshjul, ett kolfiber-bodykit för ett kaxigare yttre samt aluminiumdetaljer interiört.

1 AV 2
Foto: AC Schnitzer
2 AV 2
Foto: AC Schnitzer

Men det är inte allt, AC Schnitzer lämnar sällan en motor orörd och i detta fall har BMW:s 4,4 liter stora, turbomatade V8 fått sin effektsiffra på 530 hästkrafter uppskruvad till 620 hästkrafter. Maxvridet har ökat från 750 till 840 newtonmeter. Antalet hästkrafter är nästan på M8 Competition-nivå (625 hk) medan vridmomentet vida överstiger M-bilens.

1 AV 2
Foto: AC Schnitzer
2 AV 2
Foto: AC Schnitzer

AC Schnitzer avslöjar inga prestanda, men M8 Competition gör 0-100 km/h på 3,2 sekunder och med M Drivers' Package toppar den 305 km/h. ”Polisbilen” lär ligga i samma prestandaregion. Originalbilen gör 0-100 km/h på 3,8 sekunder och toppar 250 km/h.