Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Återställ våtmarker / Facebook

Aktivister blockerade rusningstrafiken igen

För att visa sin lojalitet till de klimataktivister som står åtalade efter att ha hindrat Stockholmstrafiken för en månad sedan befann sig grupperingen ”Återställ våtmarker” än en gång på en stor infartsled till Stockholm – vilket ledde till långa köer och förseningar.

I slutet av augusti i år limmade tolv personer fast sig på E4 vid trafikplats Haga norra strax utanför Stockholm. Anledningen till aktionen var att uppmärksamma Sveriges våtmarker, men det ledde till enorma köer i rusningstrafiken och flera ambulanser blev stillastående, bland annat en så kallad ambulans av typen prio 1 (larm när patienten har livshotande symtom eller vid olycksfall).
Aktivisterna åtalades och i dag fredag inleds rättegången vid Solna tingsrätt.

Samma dag passade andra personer ur klimataktivistgruppen ”Återställ våtmarker” på att sätta sig på en stor infartsled till Stockholm där de hindrade morgonrusningens trafik. På riksväg 73, även kallad Nynäsvägen, satte de sig ned och köerna blev snabbt enormt långa. Bland annat fastnade 25 bussar ur lokaltrafiken som inte kom någonstans.

Polisen ryckte ut och fick till slut bort aktivisterna vid 9-tiden på fredagsmorgonen och trafiken kunde börja ”flyta” igen. Sju aktivister greps efter misstanke om sabotage.

Grupperingen skriver på sin Facebook-sida att de utförde en fredlig klimatdemonstration ”i solidaritet med de som i dag är i rättegång på grund av att de har suttit här på samma sätt”.

Nedan klipp från när de själva sände live från platsen.

https://www.facebook.com/aterstallvatmarker/videos/3293734310851484