Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091201-alfa-milano-giulietta
091201-alfa-milano-giulietta
091201-alfa-milano-giulietta
091201-alfa-milano-giulietta

Alfa ändrar sig i sista stund – Milano blir Giulietta

Tanken var att vi skulle få se de första bilderna på ersättaren till Alfa 147 – Milano – på måndagen. Så blev det inte. I sista stund har italienarna ändrat sig och byter namn på bilen.

Om all gått som planerat hade vi fått se de första officiella bilderna på Alfa Romeo Milano på måndagen. Ersättaren till 147 har varit på gång ett bra tag nu och den har setts på ett antal spionbilder och även bilder från förserieproduktionen som läckte ut via Facebook. På grund av ”organisationsskäl” har Alfa meddelat att premiärvisningen av 147-efterträdaren skjuts upp till ett senare tillfälle. Enligt källor till Automotive News Europe är anledningen till förseningen att italienarna i sista stund har bestämt sig för att byta namn på bilen.

Milano-namnet uppges hamna på skrothögen efter en tvist med de anställda som fortfarande finns i Milano. Alfa-anställda i Milano är upprörda över Fiats beslut att döpa bilen efter Alfas hemstad trots att moderföretaget har bestämt att all verksamhet i staden ska läggas ned. I början av nästa år ska Alfa Romeos sista 232 anställda i Milano flytta till Turin. För ungefär 20 år sedan sysselsatte Alfa Romeo nästan 20 000 personer i Milano-trakten men ända sedan Fiat tog över verksamheten 1986 har rötterna med hemstaden lösts upp.

Det finns ännu ingen officiell bekräftelse, men det troligaste är att bilen som skulle heta Milano döps om till Giulietta. Kanske får den i stället den inte så romantiska beteckningen 149. Giulietta är ett Alfa-namn med långa och vackra anor. Ta en titt i bildspelet nedan för att se klassiska Giulietta-modeller.

Läs mer