Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091013-alfa romeo 149
091013-alfa romeo 149
091013-alfa romeo 149
091013-alfa romeo 149

Alfa Romeo 149 (Milano?) avslöjad?

Oj, vad tiden går snabbt. Nästa år är det redan tio år sedan Alfa Romeo 147, den italienska biltillverkarens motsvarighet till VW Golf, kom. Det är alltså hög tid för avlösaren att ta vid. Nu har den avslöjats... eller?

Vi trodde att den skulle visas på Frankfurtsalongen förra månaden, men så blev det inte. Nya Alfa Romeo 149 debuterar antagligen på Genèvesalongen nästa år i stället. Det får vi i alla fall hoppas med tanke på att föregångaren då har tio år på nacken.

Nu har italienska sajten quattroroute.it kommit över två bilder som, om de visar sig vara äkta, ger oss en första riktig glimt på 149:an. Klart och tydligt syns det att bilderna är montage, men det kan röra sig om officiella montage som läckt ut. Hur som helst så är bilen på bilden väldigt likt tidigare läckta spionbilder.

Frågan är om den verkligen ska gå under beteckningen 149. Det känns aningen märkligt med tanke på att det hela tiden snackats om namnet Milano. I tidigare läckta interna dokument har vi kunnat läsa just Milano, men det ju också enbart ha rört sig om arbetsnamnet.

På bilderna ser vi tydligt arvet från lillebror MiTo som i sin tur hämtat linjerna från sportbilen 8C Competizione. Jämfört med MiTo får man lov att säga att 149:ans front har blivit aningen mer skulpturerad med kraftfullare luftintag och spoiler samt mindre cirkulära och mer tillbakadragna strålkastare.

Tittar man baktill på bilen ser vi nya bakljus som vi inte sett på en Alfa tidigare. Men visst ser de ut som en korsning av bakljusen på Alfa Romeo 159 och Volkswagen Passat!?

Bilen på bilderna är utförd i femdörrarskaross. Handtagen på de bakre dörrarna är lite klassiskt gömda i C-stolparna.

Klicka på den externa länken nedan för att se båda bilderna i större format.

Läs mer

Extern länk

Bilder Alfa Romeo Milano