Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Alfa Romeo 4C SpiderAlfa Romeo 4C SpiderAlfa Romeo 4C Spider
Alfa Romeo 4C Spider

Alfa Romeo 4C får snygga strålkastare

Nu jublas det förmodligen hos en hel del. Coupéversionen av Alfa Romeo 4C sägs nämligen få ”normala” strålkastare, precis som nyligen visade 4C Spider.

På Genèvesalongen för tre år sedan visad Alfa Romeo upp konceptversion av 4C. Världen föll pladask för den lilla italienska sportbilen och hyllades för sina former. På samma bilsalong två år senare var det dags för produktionsversionen att visa upp sig. Linjerna, tekniken och mycket annat hyllades återigen, men en detalj fick folk att gå i taket. Strålkastarna hade gjorts om till att likna ingenting annat. Alfa Romeos tilltag var inte uppskattat hos alla och kallades bland annat för ”ögon som infekterats av herpesvirus”.

 På Genèvesalongen i år, som avslutades helgen, stod Alfa Romeo 4C Spider utställd – med ”normala” strålkastare. ”Så ska det se ut”, löd flera kommentarer både på teknikensvarld.se och många andra sajter runt om i världen.

En talesman för Alfa Romeo har berättat för Autocar att det italienska märket kommer att erbjuda Spider-versionens strålkastare som tillval till coupén.