Alfa Romeo 4C

Alfa Romeo 4C snabbare än BMW M3 på Nürburgring

Kan en liten Alfa Romeo med 240 hästkrafter vara snabbare än BMW M3 på runt Nürburgrings nordslinga? Ja, enligt uppgift från Italien har 4C tagit sig runt Nürburgring på 8 minuter och 4 sekunder.

Vi vet, det har varit mycket om Alfa Romeo 4C den senaste tiden, inte minst med tanke på att bilen inte ens har kommit till Sverige än. Men den lilla sportalfan är tveklöst hetast i bilvärlden just nu och det är många som ser den som ett tecken på nya, och bättre tider för Alfa Romeo.

 Att Alfa Romeo verkar ha träffat rätt med 4C tyder inte minst den senaste nyheten från Italien på. Quattroruote rapporterar att 4C har kört ett varv runt Nürburgrings nordslinga på åtta minuter och fyra sekunder. Tiden låter kanske inte så imponerande men faktum är att 4C, om uppgiften stämmer, är en av de absolut snabbaste fyrcylindriga bilarna på nordslingan. Den är också en sekund snabbare än utgående generation BMW M3 (E92). Övriga bilar som klockats för tider i trakterna kring åtta minuter är gamla Porsche Cayman S, Ferrari 575 Maranello, Lamborghini Diablo GT och Porsche 911 GT3 (996). Den lilla Alfan är alltså i fint sällskap.