Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Alfa Romeo 4C Spider kommer till Sverige – för 695 000 kronor!

Alfa Romeos lilla 4C är ett glädjepiller av sällan skådat slag. Från 460 000 kronor kostar den om du väljer den med tak. Väljer du tygtaksförsedda Spider-versionen, som nu lanseras i Sverige, kostar det dig 235 000 kronor extra.

Vi har kört Alfa Romeo 4C mer än en gång och varje gång kliver vi ur den med ett stort leende på läpparna. Den kolfiberrika sportbilen skänker med andra ord en stor portion glädje med sin låga vikt fördelad på ett utsökt sätt, 240 hästkrafter ur 1,75 liter turbomotor och bakhjulsdrift.

Vill man kliva ur bilen med ett leende varje dag får man punga upp med 460 000 kronor, eller mer om man önskar extra attiraljer.

Nu är det dags för den taklösa versionen, 4C Spider, att lanseras i Sverige. Orderböckerna är redan öppnade. Men smakar det så kostar det. Spider-versionen är nämligen väldigt mycket dyrare än coupéversionen. Från 694 990 kronor kostar Alfa Romeo 4C Spider, men då ingår bi-xenonstrålkastare, TCT-dubbelkopplingslåda, antisladdsystem, larm och däcktrycksövervakning som standard (grejer som också är standard på coupéversionen).

I Tyskland är modellen 25 000 kronor billigare än i Sverige, alltså även där betydligt dyrare än coupémodellen.

Som en jämförelse kan vi ta Porsches priser. För 72 000 kronor mindre får du en Boxster S, för 16 000 kronor mer en Boxster GTS och för 100 000 kronor en Boxster Spyder.

Precis som coupén handbyggs den tygtaksförsedda modellversionen i Modena i Italien. Endast tusen exemplar om året ska byggas vilket gör 4C Spider lite exklusivare.