Alfa Romeo 4C Spider officiell – igen

Alfa Romeo 4C Spider sätts snart i produktion och kommer att lanseras framåt sommaren.

När Alfa Romeo 4C presenterades stod det snart klart att det skulle komma en taklös version. En modell vi fick se de första bilderna på för snart ett år sedan. I samband med bilsalongen i Detroit släpper Alfa Romeo en hel del nya bilder på 4C Spider. En bil som i stort sett är identisk med den takförsedda versionen förutom just tygsuffletten.

Trots en mer komplex takkonstruktion väger 4C Spider endast tio kilo mer än vanliga 4C och prestandan är tack vare det densamma som vanliga 4C. 0-100 km/h på 4,5 sekunder och en toppfart på 258 km/h. Bakhjulen drivs av samma fyrcylindriga motor på 1,75 liter som tidigare och levererar 258 hästkrafter och 350 newtonmeter.

Förutom suffletten har 4C Spider även fått konventionella strålkastare, till skillnad från syskonets omtvistade strålkastare, samt en lägre motorhuv utan glasruta. Som tillval erbjuds även avgassystem från Akrapovic med två centrerade utblås som omges av kolfiberdetaljer.

Alfa Romeo 4C Spider byggs för hand i Modena och kommer att börja säljas till sommaren. Något pris är ännu inte offentliggjort men vi kan troligtvis förvänta oss en något högre prislapp än de 460 000 kronor som coupémodellen kostar.