Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Alfa Romeo 4C SpiderAlfa Romeo 4C SpiderAlfa Romeo 4C Spider
Alfa Romeo 4C Spider

Alfa Romeo 4C Spider visar formerna i Genève

Som vi kunde rapportera för en vecka sedan kommer Alfa Romeo att lansera 4C Spider, nu har vi fått officiella uppgifter och bilder.

Likt sitt takförsedda syskon kommer 4C Spider drivas av en mittmonterad fyrcylindrig turbomotor på 1,75 liter som levererar 240 hästkrafter och 350 newtonmeter, som kopplas till Alfas sexväxlade dubbelkopplingslåda. All kraft skickas till bakhjulen och du kan växla manuellt med paddlarna bakom ratten, 4C Spider kommer även ha DNA-väljaren för att växla mellan de olika körlägena Dynamic, Natural och All Weather samt ett ytterligare läge kallat Race.

Måtten är lika kompakta som coupemodellen, 399 centimeter lång, 186 centimeter bred och 118 centimeter hög. Enligt Alfa Romeo kommer 4C Spider ha aningen högre vikt än coupemodellens 895 kilo då Spider väger in på strax under ett ton, detta är mest troligt på grund av extra förstärkningar som behövts när taket kapades, trots att det är en kolfiberkonstruktion.

Ytterligare detaljer som skiljer Spider från vanliga 4C är de konventionella strålkastarna som på Spider liknar de som vi först såg på 4C-konceptet som visades i Genève 2011, till skillnad från coupens sju ljuspunkter som omringas av kolfiber. När tygtaket tas av blottas den kolfiberklädda störtbågen och vindruteramen som kompletteras av sidospeglar i kolfiber. Fälgarna till Spider är nydesignade tioekrade 18- och 19-tummare fram och bak till skillnad för coupemodellens femekrade 17- och 18-tummare.

Alfa Romeo 4C Spider kommer att börja serieproduceras i början av 2015 men ännu är inga officiella prisuppgifter släppta.

https://youtu.be/K8eZUvjrKf4?width=575&height=353