Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Alfa Romeo 6C ”bekräftad”

En ny sportig Alfa Romeo-modell med sexcylindrig motor och med bilar som Jaguar F-Type i siktet är under utveckling. Eller är den det?

En ny sportbil från Alfa Romeo med samma V6-motor som finns hos Giulia och Stelvio är bekräftad. En 2,9-litersmotor som i dag har ett effektuttag på 510 hästkrafter.

Den nya modellen är dock inte bekräftad av Alfa Romeo själva utan på den tyska trimfirman Pogea Racings Facebook-sida. Det låter i ärlighetens namn inte särskilt seriöst men med lång erfarenhet av att jobba med Alfa-bilar påstås de ha koll i frågan.

Enligt dem har en person som har beslutsfattning hos märket bekräftat att bilen ska komma ut på marknaden 2020 men synas på bilsalonger kanske redan i år. Det han tidigare avslöjat för tyskarna har slagit in.

Namnet 6C är historiskt anspelar på antalet cylindrar och sluter upp bredvid massproducerade 4C och 8C, sistnämnda byggd i limiterad upplaga åren 2007 till 2010.

Med tanke på Alfa Romeos nya satsning på Formel 1 vore en bil som 6C en självklarhet att ha i modellpaletten för det italienska märket.

En talesman för Alfa Romeo avfärdar ”bekräftelsen” som nonsens men utesluter inte att en ny sportbilsmodell kan komma i framtiden. I dagsläget gör man som alla andra biltillverkare, pratar suv även om rykten om en ny Spider ploppar upp titt som tätt.