Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080220-alfa-8c-spider
080220-alfa-8c-spider
080220-alfa-8c-spider
080220-alfa-8c-spider

Alfa Romeo 8C Spider till Genève

För er som inte trodde att Alfa Romeo 8C kunde bli vackrare kommer här 8C Spider. 8C Spider får ett klassiskt tygtak, och ni som känner ett ha-begär får skynda er, den här kommer inte heller att byggas i fler än 500 exemplar.

Nu visar Alfa Romeo för första gången officiella bilder på 8C Spider. 8C Competizione i coupéutförande anses av många vara i det närmaste formmässigt fulländad. Men frågan är om inte formerna kommer ännu mer till sin rätt i taklöst skick. Det bästa är att Alfa har gjort det så enkelt för sig. Idén är lika enkel som genial. Ta en vacker bil och gör den ännu vackrare genom att såga av taket.

8C Spider är näst intill exakt samma bil som coupémodellen. Förutom avsaknaden av taket är det några få ytterst diskreta exteriöra förändringar som har gjorts. Bilen har samma Ferraribyggda V8 på 4,7 liter som ger 470 hästkrafter vid 7 000 varv. Det sägs inget om att bilen har gått upp i vikt till följd av taklösheten, men det kan man förutsätta att den har gjort. Taket blir ett klassiskt tygtak i två lager, inget krångel med ett skrymmande plåttak här inte. Den enda tråkiga nyheten med 8C Spider är att det inte blir fler än 500 bilar, lika många som det blir av coupémodellen alltså.