Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080523-alfa-romeo-suv
080523-alfa-romeo-suv
080523-alfa-romeo-suv
080523-alfa-romeo-suv

Alfa Romeo flaggar för liten suv

Alfa Romeos vd Luca de Meo bekräftar att det italienska märket kommer att börja sälja sin första suv-modell om två år. Med hjälp av moderföretaget Fiat ska man även göra en satsning på hybridsystem.

Vi har tidigare skrivit om att Alfa Romeo ska göra comeback på den nordamerikanska marknaden nästa år. Men det finns vissa hinder för Alfa Romeos utvidgning och det främsta har varit att man måste hitta en fabrik att sätt ihop bilarna i. Frågan verkar fortfarande inte vara helt löst men det senaste budet är att tillverkningen ska bedrivas i Chryslers lokaler. Om lokalfrågan är löst kvarstår dock ett problem, som kanske är av ännu större betydelse. Italienarnas bilar är alldeles för små för att tillgodose de breda nordamerikanska massornas behov. Därför avslöjar Alfa Romeo nu att en mindre suv/crossover kommer att nå marknaden om endast ett par år.

Uppgifterna kommer från Alfa Romeos vd Luca de Meo som i en intervju med tyska Auto Motor und Sport avslöjar Alfa Romeos framtidsplaner. Crossovern, som mycket väl kan låna lite former av konceptet Kamal som visades 2003, förväntas bli baserad på plattformen från 159. När Alfas suv stormar in på marknaden kommer den att hamna mitt i det nyetablerade getingbo som för tillfället utgörs av Volvo XC60, BMW X3, Mercedes GLK, VW Tiguan och Audi Q5. Alfa Romeo kommer sannolikt att lansera sin suv som det sportiga alternativet i det redan så ”livsstilsanpassade” segmentet.

Italienska Alfa Romeo står inför en hel del förändringar under de närmaste åren. I år kommer nya minstingen Mi.To och nästa år kommer den något större 147 i en ny generation. Dessutom avslöjade Alfa-chefen att företaget kommer att erbjuda sina bilar med start-stopp-teknologi med början nästa år. Därefter är planen att man ska låna hybridsystem från Fiat för att sätta i de egna bilarna.