Alfa Romeo Giulia avslöjad – första bilderna!

Alfas 159-efterträdare har varit en väl bevarad hemlighet – till i dag, dagen före världspremiären. Två bilder som visar sidan och baken har läckt ut på nätet. Ser inte dumt ut alls.

I så många år har vi väntat, att få se efterträdaren till Alfa Romeo 159 som lades ned 2011. Nu äntligen får vi de första glimtarna av bilen – den inofficiella vägen. Bilderna vi ser här har nämligen läckt ut på Internet dagen före världspremiären nere i Italien (som Teknikens Värld närvarar vid, så håll utkik på sajten i morgon samt i kommande nummer av tidningen).

Vad vi ser är en sportigt utformad mellanklassare som ska ta sig an framför allt uppdaterade BMW 3-serie och kommande generation Audi A4, men också en brittisk nykomling, det vill säga Jaguar XE.

Av det lilla vi ser här skvallrar om en kort men kraftfull rumpa som lämpar sig utmärkt för kraftfulla motorer, bland annat en effektfull V6 utvecklad av Ferrari.

Vad vi också ser är typiska Alfa Romeo-fälgar, fyra ändrör placerade parvis och en liten vinge på bakluckans bakkant. Troligtvis är det en Quadrifoglio Verde, QV-version, det vill säga Alfas motsvarighet till tyskarna prestandamodeller.

Vad bilderna också slår fast är modellnamnet – det blir Giulia som det ryktats om länge.

Vill du plöja igenom all information som finns om Giulia i dagsläget, officiell som inofficiell, kan du läsa vidare här. I morgon får du allt serverat på ett bräde.