Foto: Illustration: RM.Design

Alfa Romeo Giulia kommer inte som kombi

Nu är det bekräftat; Alfa Romeos nya mellanklassare Giulia kommer inte i Sportwagon-utförande. I stället satsar italienarna fullt ut på suven Stelvio.

Sedan presentationen av Alfa Romeo Giulia i slutet av juni 2015 har världen ställt sig frågan – ”När kommer kombiversionen?”

Alfa Romeo-folket har varit tystlåtna och på tilltal har de i princip bara vänt bort huvudet. Ett svar som fått många att hoppas, vissa till och med övertygade om att det blir en Giulia Sportwagon inom kort, en kärra som i så fall skulle försöka sätta efter Audi A4 Avant, BMW 3-serie Touring, Mercedes C-klass Kombi och några till.

Men så blir det inte. För Car Magazine bekräftar nu Alfa Romeos produktionschef Alfredo Altavilla att det inte längre finns några planer på en kombiversion.

– Vi bestämde oss för att inte göra en Giulia Sportwagon, säger han och fortsätter:

– Behöver vi den verkligen om suven Stelvio går så bra? Kanske inte. Med våra finjusteringar kan Stelvio fånga alla de människor som annars hade varit intresserade av kombin.

Med andra ord... ni som hoppas på en kombivariant av Giulia får i stället sikta in er på märkets suv. Eller så får ni gå till ett annat märke som erbjuder kombibilar. Tyvärr.

 Ute efter en ny Alfa-kombi? Sorry, då får du nöja dig med suven Stelvio i stället.