Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: FCA

Alfa Romeo Giulia och Stelvio i F1-version

Alfa Romeo firar återkomst i Formel 1 med specialversion av Giulia och Stelvio Quadrifoglio. 

I och med att Saubers Formel 1-stall till årets säsong byter namn till Alfa Romeo Racing lanseras nu modellerna Giulia och Stelvio Quadrifoglio i Formel 1-utföranden.

Vi pratar emellertid inte om motortrimning för att nå Formel 1-prestanda. Bilarna kommer i kulörerna Trofeo White och Competizione Red som F1-bilarna som i år körs av Kimi Räikkönen och Antonio Giovinazzi. Det handlar om röda bromsok, keramiska bromsar, svart tak med kolfibermönster, blanksvarta fälgar (19 tum på Giulia, 20 på Stelvio), tonade rutor och ljuddämpare i titan.

Foto: FCA

Invändigt hittar vi sportstolar från Sparco med röda sömmar, Alcantara- och läderklädd ratt och diverse inslag av kolfibermönster och unika emblem.

Under huven är det som hos urmodellerna, det vill säga en V6 på 2,9 liter med två turbosnurror som ger 510 hästkrafter och 600 newtonmeter vilket tar Giulia 0-100 km/h på 3,9 sekunder medan Stelvio faktiskt är 0,1 sekunder snabbare dit.

Foto: FCA

Bilarna kommer med det mest påkostade ljudpaketet från Harman Kardon, 8,8-tums pekskärm, navigation, DAB-radio och kompabilitet med både Apple CarPlay och Android Auto.

Bilarna, och andra Alfa Romeo-nyheter, presenteras den 5 mars under Genèvesalongen.