Foto: Illustration: RM.Design

Alfa Romeo Giulia Sportwagon kanske ser ut så här?

Om det blir en kombiversion av nya Alfa Romeo Giulia är högst osäkert, men om en sådan blir av skulle den kanske kunna se ut som på den här bilden.

Förra veckans största bilnyhet, kanske till och med årets största, var utan tvekan Alfa Romeo Giulia. Äntligen har 159:ans efterträdare anlänt.

Vi var på plats i Milano för att bevittna världspremiären (du kan läsa allt om Giulia och avtäckningsceremonin i nästa nummer av tidningen). Något svar på om det blir en kombiversion av nya modeller fick vi inte. Det är alltså inte helt säkert att Alfa-folket gör en efterträdare till Alfa Romeo 159 Sportwagon.

Men om det skulle bli en Alfa Romeo Giulia Sportwagon så kan den kanske se ut som den vi ser på bilden ovan. Denna Quadrifoglio Verde-version, det vill säga med V6 på 510 hästkrafter under huven, är skapad av Remco Meulendijk och är med andra ord inget som kommer från officiellt håll.

Bilen på bilden ser helt klart intressant ut, även om den inte ser ut att vara världens mest rymliga kombi. Men Alfa Romeo lär sannolikt inte tänka på maximal lastvolym om de skulle få för sig att släppa en Giulia Sportwagon.

Vi har hittills bara sett Giulia i sobert vitt och snyggt rött, men kulören på bilden ovan är inte fy skam den heller.