Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Alfa Romeo Giulia utsedd till Årets Bil i Italien

De italienska motorjournalisterna har sagt sitt – Alfa Romeo Giulia är årets europeiska bil i Italien, eller ”Auto Europa 2017” som utmärkelsen heter.

Under tisdagen blev det officiellt efter att över 100 italienska journalister har fått känna, klämma, köra och betygsätta 21 nya europeiska bilmodeller som marknadsförts mellan september i fjol och augusti i år och som tillverkats i minst 10 000 exemplar. Alfa Romeo Giulia är ”Auto Europa 2017”, det vill säga Årets Bil 2017 i Italien.

Giulia tog en övertygande seger då den kammade hem hela 293 poäng medan tvåan, DS 3, fick 113 poäng. Trea kom Maserati Levante med 69 poäng, fyra Peugeot 2008 med 65 poäng och femma Fiat Tipo med 64 poäng. Det är med andra ord framför allt italienskt men också franskt som går bäst hem hos italienarna.

Giulia är Alfa Romeos nya mellanklassare som konkurrerar med bland annat Audi A4 och BMW 3-serie. Den gör det med ett gäng olika bensin- och dieselmotorer på mellan 150 och 510 hästkrafter. Den är i nuläget endast bakhjulsdriven men kommer snart med Q4-fyrhjulsdrift.

I Sverige kostar Alfa Romeo Giulia från 305 000 kronor.

På bilden ovan ses värstingversionen Giulia Quadrifoglio som italienska Carabinieris nya tjänstefordon. Carabinieri har länge kört med 159:an men nu är det dags för byte, och så klart håller de hårt fast vid att köra Alfa Romeo.

LÄS OCKSÅ: Provkörning av Alfa Romeo Giulia