Alfa Romeo Giulietta facelift officiell

Alfa Romeo presenterar den uppdaterade versionen av Giulietta, har bland annat en ny motor och växellåda, inte så mycket mer.

De flesta biltillverkare missbrukar ofta ordet ny när de presenterar en uppdaterad version av någon modell. Så gör även Alfa Romeo i fallet Giulietta och att kalla den ny är verkligen att överdriva.

De enda utseendemässiga förändringarna är att grillen och luftintagen har fått ett nytt mönster och att namnet Giulietta har flyttats från mitten av bagageluckan till högersidan, samt nu står i versaler likt det kommande större syskonet Giulia. I kupén har erbjuds nu en del andra stolsklädslar och infotainmentsystemet har uppdaterats, i övrigt är utseendet detsamma som tidigare.

Den sportigare versionen som går under namnet Giulietta Veloce, i stället för tidigare Quadrifoglio Verde, har ett något sportigare utseende med några nya detaljer. Så som röda detaljer i stötfångarna fram och bak, samt svartlackerade sidospeglar.

Det tidigare motorutbudet av bensinmotorer med 120, 170 och 240 hästkrafter, samt dieselmotorer med 150 eller 175 hästkrafter, tillkommer ett nytt alternativ. En 1,6-liters 120-hästarsdiesel som kopplas till Alfas TCT-automatlåda. Denna ska ha en snittförbrukning på 0,38 l/mil och koldioxidutsläpp på 99 gram per kilometer. 0-100 km/h avklaras på 10,2 sekunder.